"Тужилаштво БиХ да се фокусира на злочине над Србиме које су починили муџахедини"

Срна
"Тужилаштво БиХ да се фокусира на злочине над Србиме које су починили муџахедини"

БАЊАЛУКА - Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске очекује од Тужилаштва БиХ, које је формирало предмет поводом обиљежавања Дана руских добровољаца у Вишеграду, да своје активности усмјери на задовољење правде за злочине над Србима које су починили муџахедини у саставу јединица тзв. Армије БиХ.

Из Министарства су нагласили да то Тужилаштво, упркос бројним доказима, до сада није формирало нити процесуирало ниједан ратни злочин против припадника тзв. Армије БиХ у чијем саставу су звјерске злочине чинили припадници злогласне јединице “Ел муџахид”.

Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске обиљежиће сутра, 12. априла, као и сваке године, Дан руских добровољаца у Вишеграду. Ове године уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мјера, поручили су из ресорног Министарства.

Руским добровољцима је, како је наглашено, у част и из захвалности што су се у току одбрамбено-отаџбинског рата часно, храбро и достојанствено борили за слободу српског народа у Републици Српској, подигнут споменик 2012. године у Вишеграду.

“Наглашавамо да су руски добровољци током борби исказали велику храброст, али да ни против једног од њих Тужилаштво БиХ није имало разлог, нити је подигло оптужницу. Зато смо не мало изненађени формирањем предмета у Тужилаштву БиХ због обиљежавања Дана руских добровољаца”, нагласили су из Министарства.

Тужилаштво БиХ саопштило је у петак, 9. априла, да је формирало предмет поводом најаве да ће сутра бити обиљежен Дана руских добровољаца у Вишеграду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана