Земљотреси уздрмали Јапан, нема пријетње од цунамија

Tанјуг
Foto: Принтскрин

ТОКИО- Земљотрес јачине 4,8 степени по Рихтеровој скали погодио је јутрос подручје у близини јапанске планине Фуџи, а потом је услиједило још једно јаче подрхтавање тла у области недалеко од западног јапанског града Осаке.

Нема, међутим, извјештаја о повређенима или озбиљнијој штети на инфраструктури.

Први земљотрес догодио се око 06:37 сати у граду Оцуки у источном дијелу префектуре Јаманаши, који је био слабији од 5 степени према јапанској сеизмичкој скали.

Зељотрес се такође осјетио у области у близини Токија, укључујући Сагамихару и Ацуги, саопштила ја Јапанска метеоролошка агенција.

Агенција је навела да нема пријетње од цунамија након два земљотреса, али упозорава да би се земљотрес сличног интензитета могао појавити у року од недељу дана.

Сеизмолози тврде да ова два потреса највјероватније нису повезана.

Епицентар земљотреса у области Пет језера Фуџија био је на дубини од око 19 километара.

Поједини возови су ишли смањеном брзином након земљотреса јачине 4,8 степени по Рихтеру, али није пријављен већи поремећај у саобраћају.

Око 600 домаћинстава у префектури Јаманаши суочило се са нестанком струје, саопштила је јапанска електроенергетска компанија ТЕПЦО Пауер Грид.

У одвојеном случају, земљотрес јачине 5,4 степена по Рихтеровој скали потресао је западну префектуру Вакајама у близини Осаке око 9.28 сати, а његов епицентар је био на дубини од 18 километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана