Вучић: С Ердоганом о темама важним за цио регон, не само о БиХ

Тањуг
Вучић: С Ердоганом о темама важним за цио регон, не само о БиХ

ИСТАНБУЛ – Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са турским предсједником Реџепом Таипом Ердоганом разговарао о важним темама за цио регион, а не само о тензијама у БиХ.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да ли је са предсједником Ердоганом о ситуацији у БиХ, да ли је турски предсједник изнјео неке конкретне приједлоге везане за смиривање тамошњих тензија, и додао да је тема био цио регион.

“Не бих да говорим само о БиХ, говорим о целом региону, о свима нама. Разговарали смо веома конкретно на различите и важне теме за цео регион, а у детаље не могу да улазим”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије завршио је радну посјету Турској гдје се у Истанбулу састао са Ердоганом.

Пред одлазак из Истанбула, у изјави медијима, предсједник Вучић је рекао да је то био веома добар састанак, који је трајао готово два сата, да је са турским предсједником разговарао о свим важним темама, прије свега економским, о турским инвестицијама, како турске компаније изводе радове у нашој земљи, али и свим регионалним питањима и односима Србије и Турске, од билатералних до укупних односа и о сарадњи у свим другим областима”.

Предсједник Вучић је нагласио да је Турска пријатељ Србије те да је увјерен да би односи две земље могли да буду још бољи и најавио да би да турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган требало да дође у званичну посјету Србији до краја ове године.

Како је рекао, добри односи Србије и Турске услов су без којег не можемо да сачувамо стабилност у региону.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана