Володимир Зеленски, предсједник Украјине: Да будем искрен, као да смо из средњeг вијека VIDEO

Срна
Володимир Зеленски, предсједник Украјине: Да будем искрен, као да смо из средњeг вијека VIDEO

Украјина личи на средњовијековну Европу, изјавио је украјински предсједник Володимир Зеленски.

Он је то рекао поводом напада мјештана села Нови Санжари на аутобусе са Украјинцима евакуисаним из Вухана, у којем је повређено девет полицајаца и један цивил.

"Стално говоримо да је Украјина Европа, али, да будем искрен, јуче смо, нажалост, изгледали као Европа средњег вијека. Не заборавимо да смо сви људи, а оно шта се десило не могу да опишем као људско понашање", истакао је Зеленски.

Он је пожелко добро здравље евакуисаним сународницима и изразио наду да ће ускоро бити код куће, са својим породицама, преноси Тас.

Премијер украјине, Олексиј Хончарук је, с друге стране, оцијенио да је "рат информацијама" допринјо ширењу панике у земљи и неповјерењу због коронавируса.

Он је, говорећи пред парламентом, истакао да се дезинформације о коронавирусу шире и из Украјине и споља, али није изнио детаље.

"Власти покушавају да пронађу извор лажних и-мејлова послатих у име министарства здравља, у којима се тврди да су у земљи потврђени случајеви коронавируса, иако их до сада није било", рекао је Хончарук, пренио је Ројтерс.

Девет полицајаца и цивил повређени су у Украјини када су демонстранти напали аутобусе са евакуисаним Украјинцима из Вухана, жаришта новог коронавируса у Кини.

Демонстранти су у четвртак блокирали путеве у граду Нови Санжари, гдје је планирано да у медицинском центру украјинске Националне гарде буду двије недјеље под надзором.

Становници тог града засули су аутобусе каменицама, избила је и туча, али су полицајци успјели да уклоне демонстранте и осигурају пролаз за аутобусе са евакуисанима из Кине.

У Украјини до сада нема регистрованих случајева новог коронавируса.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана