Виктор Лазић: У кампу слушам трагичне приче преживелих, сваког часа им стижу страшне вести

ГС
Виктор Лазић: У кампу слушам трагичне приче преживелих, сваког часа им стижу страшне вести

У близини рушевина четрнаестоспратнице у Адани формиран је прихватни центар за људе који су остали без крова над главом. Књижевник Виктор Лазић који се налази у том центру наводи да слуша трагичне приче преживjелих и да непрестано стижу информације о погинулима.

Локални политичари, хоџе и значајније личности посјећују људе који су у разорном земљотресу остали без домова, а који су смјештени у шаторе у Адани, преноси РТС. 

У овом импровизованом прихватном центру је троструко више људи него јуче. Ту је и велики број породица које чекају да чују вијести о својим најмилијима.

Лазић је рекао да се повремено чују крици људи који су сазнали да су тијела њихових најближих извучена из рушевина. На 50 метара од импровизованог центра налази се рушевина четрнаестоспратнице и сваког часа стижу информације о погинулима.

У земљотресу који је у понедељак погодио Турску и Сирију, према посљедњим информацијама, погинуло је више од 11.000 људи. Све очи упрте су у спасиоце који се грчевито боре како би из рушевина извукли преживјеле. Помоћ стиже из цијелог свијета, а Србија је послала додатне спасилачке тимове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана