Ухваћен најтраженији кријумчар дроге у Колумбији, пореде га са Ескобаром

Срна
Ухваћен најтраженији кријумчар дроге у Колумбији, пореде га са Ескобаром

БОГОТА - Најтраженији кријумчар дроге и лидер највеће криминалне банде у Колумбији Дарио Антонио Усага ухваћен је у заједничкој акцији војске, ваздухопловства и полиције, саопштиле су данас снаге реда.

Влада је била понудила награду од 800.000 долара за информацију о мјесту на којем се он налази, а САД су му уцијениле главу на пет милиона долара.

Предсједник Иван Дуке поздравио је у телевизијском обраћању хватање утицајног криминалца, познатог под надимком Отонијел, пренио је BBC.

-Ово је највећи ударац кријумчарењу дроге у нашој земљи у овом вијеку. Ово је ударац упоредив само са падом Пабла Ескобара током деведесетих - рекао је Дуке.

Отонијел је ухваћен у свом руралном скровишту у провинцији Антиквија, на сјеверозападу Колумбије, недалеко од границе са Панамом. Детаљи операције још нису познати, а предсједник је рекао да је погинуо један полицајац.

Војска је касније објавила фотографију на којој је приказано како војници чувају Отонијела, који има лисице на рукама.

Током претходних неколико година било је више великих покушаја хватања педесетогодишњег криминалца, али су све операције до сада биле неуспјешне.

Отонијел је постао шеф Заливског клана, некада познатог под именом Усага клан, након што је претходни лидер, а његов брат, убијен у полицијској рацији у новогодишњој вечери прије близу десет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана