Ухапшено осам особа осумњичених за припрему терористичког напада

ГС
Ухапшено осам особа осумњичених за припрему терористичког напада

БРИСЕЛ - Белгијска полиција ухапсила је осам лица током рација покренутих широм те земље у склопу операције за онемогућавање могућих терористичких напада, саопштено је из канцеларије Савезног тужиоца.

У саопштењу се наводи да је полиција на захтјев истражног судије извршила пет рација у Мерксему, Боргеруту, Дорну, Сен Жан Моленбеку и Еуопену.

- Најмање двије особе осумњичене су да су планирале да изврше терористички напад у Белгији. Мета напада још није утврђена - истиче се у саопштењу. Полиција у Бриселу извршила је рације у насељима Завантем, Жанс Моленбеку и Шарбеку у склопу истраге о одвојеном случају.

- Ухапшени су осумњичени да су планирали да изврше терористички напад у Белгији. Постоји повезаност између два случаја, али ће даља истага показати у којој мјери - напомиње се у саопштењу.

Белгијска медијска кућа РТБФ јавила је да су случајеви из Брисела и Антверпена првобитно указивали на два младића осумњичена да су радикализована, а истрага је указала на повезнаост међу њима и да се у њиховим круговима крећу потенцијално опасне особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана