Ухапшен нападач на вођу кавачког клана, међу њима и Србин ФОТО

Г.С.
Ухапшен нападач на вођу кавачког клана, међу њима и Србин ФОТО

Украјински органи ухапсили су и идентификовали особе умијешане у покушај убиства наводног вође кавачког криминалног клана, Радоја Звицера.

Како преносе украјински медији у питању су држављани Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије. Један од њих се налази на међународној потрјеници због убиства.

Како су синоћ пренијели медији, две непознате особе пуцале су на Звицера, а до напада је дошло у близини елитног стамбеног комплекса у украјинском главном граду.

"Главни разлози покушаја атентата биле су криминалне активности жртве, могућа прерасподијела у криминалној организацији, као и између балканских криминалних кланова који контролишу трговину дрогом", рекао је шеф Националне полиције Украјине Игор Клименко.

Он је додао да је полиција након покушаја убуства кренула у интензивну потрагу за нападачинама.

Нападачи су покушали да побјегну, али су у једном тренутку покушали и да запале аутомобил у којем се налазе. Полиција је успијела да им уђе у траг путем надзорних камера.

"Полиција је пратила ​​аутомобил којим су се осумњичени кретали према Одеси како би земљу напустили ван царинске контроле преко границе између Украјине и Молдавије. Како су нападачи наоружани, у полицијску акцију биле укључене спцијалне снаге. Ујутру су приведене четири особе које су претходно покушавале да побјегну, а при хапшењу су пружале отпор", рекао је Клименко.

Тренутно су оптужени притворени у складу са чланом 208. Кривичног поступка Украјине, и истрага је у току.

Претходно је утврђено да су осумњичени у Украјину дошли почетком маја те да су дуже вријеме пратили жртву.

Како преносе медији, Звицера је погођен пет пута и задобио је повреде опасне по живот те је синоћ оперисан и налази се у тешком стању

Радоје Звицер годинама уназад не живи у Црној Гори, а важи за вођу једне од најјачих криминалних група у овом дијелу Европе. (Б92)

Трамп пријети
Трамп пријети
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана