Угледни љекар српског поријекла ухапшен у Бечу: Тровао колеге због неузвраћене љубави

ГС
Угледни љекар српског поријекла ухапшен у Бечу: Тровао колеге због неузвраћене љубави

БЕЧ - Један млади љекар српског поријекла колегама на психијатрији у једном аустријском затвору дони је торту у коју је ставио разне лијекове, пренио је бечки магазин Космо.

Љекари који су јели торту убрзо су се пожалили на мучнину, вртоглавицу и друге симптоме, а један је добио и повећану температуру.

- Десет медицинских радника јело је торту, а осам или девет је потом имало симптоме, четири теже. Најприје смо мислили да смо се заразили вирусом корона, међутим након неколико дана посумњали смо на торту - рекла је једна лјекарка на психијатријском одељењу затвора.

Лјекар који је појео највећи комад торте морао пребачен је у бечку Општу клинику АКХ, гдје му је у крви пацијента установљена повећана доза лијекова (Бензос и Труксал), који се користе у психијатрији.

Међу "дрогираним" лјекарима били су шеф психијатрије у затвору, још двојица лјекара, секретарица...
Након што је установљено како је више лјекара "онеспособљено" средином мјесеца, полиција је у четвртак дошла на радно мјесто младог психијатра, али се он више није појавио на послу, а чувари су организовали потрагу за осумњиченим лјекаром и нашли су га у једном кафићу.

Он је ухапшен и пребачен у истражни затвор, а што се мотива тиче, медији спекулишу да је био незадовољан због неузвраћене љубави једног колеге.
Он је, наводно, и раније том колеги избушио гуме на колима и изгребао ауто.
- Зашто је донео отровну торту није нам јасно, пошто је тиме наштетио и људима који немају везе с тим - речено је бечком дневнику Хојте у затворској болници.
Иначе млади лјекар, који је специјализирао психијатрију, желео је најприје да буде хирург, али је потом специјализовао психологију и важио је за наду у свом стручном окружењу.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана