Твитер позива на провјере података из Трампових твитова, он их оптужио за мијешање у изборе

Срна
Твитер позива на провјере података из Трампових твитова, он их оптужио за мијешање у изборе

ВАШИНГТОН - Твитер је први пут позвао кориснике да провјере податке у твитовима које објављује амерички предсједник Доналд Трамп, који је након тога оцијенио да се Твитер мјеша у америчке предсједничке изборе и гуши слободу говора.

Твитер је, наиме, упозорио кориснике да провјере тврдње Доналда Трампа о гласању путем поште. 

Трамп, који има више од 80 милона пратилаца на Твитеру, претходно је у објавама тврдио да би гласање путем поште било "у значајној мјери непоштено" и да би резултирало "намјештеним изборима". 

Твитер је плавим узвичником испод тог твита упозорио кориснике да провјере чињенице о гласању путем поште и усмјерио их на страницу на којој се Трампове тврдње о гласачким листићима описују као "непотврђене".

Амерички предсједник одмах је у твиту одговорио Твитеру, оцјењујући да се та компанија мјеша у америчке предсједничке изборе. 

"Твитер потпуно гуши слободу говора и ја, као предсједник, нећу то допустити!", написао је Трамп.

Трамп је написао да је Твитер засновао своје тврдње на основу "лажних вијести ЦНН" и, како је навео, "Амазоновог Вашингтон Поста". 

Твитер је потврдио да је то први пут да је примјењено правило посебног обиљележавања на твиту председника САД-а, од када је раније овог мјесеца уведена нова политика компаније када је реч о пласирању "обмањујућих информација".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана