Теоретичар завјере девет мјесеци држао у подруму жену и шесторо дјеце

ГС
Теоретичар завјере девет мјесеци држао у подруму жену и шесторо дјеце

БЕЧ - Том Ландон, теоретичар завјере и наводни порицатељ холокауста, ухапшен је након што је шесторо дјеце спасено из његовог подрума.

Ландона је ухапсила полиција у аустријском селу Обриц након што је наводно бибер спрејом напао два социјална радника, који су дошли да га испитају.

Наиме, шесторо дјеце рођене у Великој Британији и једна жена пронађени су у винском подруму испод имања гдје су живјели, а локалне власти су саопштиле да су комшије „постале забринуте” када су чуле дјечије гласове који допиру из подрума.

Ландон је са женом и дјецом живјео у подруму девет мјесеци, а прије тога су становали у Лондону. Званичници су навели да је пар живјео у мрежи подрума испод удаљеног села Обриц, стотињак километара сјеверно од аустријске пријестонице Беча и ближе граници са Чешком Републиком.

Ландонова супруга Британка (40) такође је испитана од стране власти, а претпоставља се да су обоје пуштени на слободу, након што је утврђено да не представљају опасност за дјецу.

Сматра се да су њихова дјеца, сва млађа од пет година, збринута, пише Мирор.

Замјеник градоначелника Ерих Грејл изјавио је за Тајмс: „Он није одавде и само је кратко време био у Обрицу. Прије тога је очигледно живјео у Енглеској. Мислим да је радио у ИТ сектору”.

Дејли мејл извјештава да је Ландон сам објавио своје књиге са насловима – „Деструктивни ефекат информационе технологије на људски интелектуални развој”, „Прљава правда” и „Јудин принцип”.

Греил је раније рекао: „Надзорне камере испред подрума биле су посебно неугодне, а становници су понекад чули дјечје гласове у подруму, а чим би се приближили било је тихо.”

Ландон је наводно „Рајхзбургер”, члан ревизионистичке групе која вјерује да Њемачка у свом садашњем облику није сувјерена држава. Неки од чланова ове групе су десничарски екстремисти.

- Човјек је испитан и пуштен. Сада с Интерполом радимо на идентификацији дјеце за које вјерујемо да су можда рођена у Великој Британији. Човјек и његова супруга, која је Британка, сигурно су живјели у Великој Британији и тамо су имали везе. Дјеца су привремено преузета на бригу локалним властима. Тужилац је такође обавијештен да је мушкарац напао полицајце бибер спрејом и због тога се суочава са оптужницом – рекао је полицијски извор је за Мејл.

Ландон је наводно и теоретичар завјере који мисли нам пријети велика катастрофа, па складишти храну и друге потрепштине попут муниције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана