Селаковић: Радман показао како се не граде добросусjедски односи

Тањуг
Селаковић: Радман показао како се не граде добросусjедски односи

АНТАЛИЈА - Министар спољних послова Хрватске Гордан Грлић Радман је позивом да преосталих пет чланица ЕУ које нису признале самопроглашено Косово учине то показао како се не граде добросусједски односи, већ како се они крхки и оптерећени неким стварима из прошлости "додатно загађују", изјавио је данас шеф српске дипломатије Никола Селаковић.

"То свакако није прави пут и није прави избор", рекао је Селаковић новинарима у Анталији, гдје је учествовао на министарском састакну Процеса сарадње у Југоисточној Европи, а упитан да прокометарише Радманову изјаву.

Селаковић је рекао и да Србија не показује слабост тиме што не реагује на сваку провокацију, већ тиме показује колико је спремна да истрпи и тиме инвестира у будућност.

"Ако неко мисли да ће вређањем Србије успети да допринесе јачању заједничких односа између Србије и Хрватске грдно се вара. На такве ствари не ћутимо", рекао је Селаковић.

Додао је да Србија не показује образ да би га неко ошамарио, већ зато што пред сваког може да стане чистог образа.

"Можемо свакога да погледамо у очи и да кажемо шта су наши интереси ако хоћете да јачамо нашу сарадњу. Ако се не слажете са тим онда не морате да нас вређате. Можете да покушате, али на то нећемо да ћутимо", поручио је Селаковић.

Поручио је и да Србија остаје посвећена миру и стабилности, да неће реаговати на сваку провокацију, али ће увијек реаговати на неистине.

"Има много тога о чему Београд и Загреб треба да разговарају, има отворених питања, али ако мислите да разговарамо о томе на прави начин, да решавамо питања, онда никако нећете такав дијалог отворити тиме што ћете нас вређати", рекао је Селаковић.

Хрватски министар Гордан Грлић Радман позвао је на међународној конференцији ГЛОБСЕЦ у Братислави преосталих пет чланица ЕУ да признају једнострано проглашену косовску независност, наводећи да би то "допринело стабилизацији региона и самог Косова".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана