Шеф у ЕМА: Вакцина АЗ добра за све, нису ме добро цитирали

Танјуг
Шеф у ЕМА: Вакцина АЗ добра за све, нису ме добро цитирали

ТОРИНО - Један од шефова Европске агенције за лијекове (ЕМА) Марко Кавалери рекао је данас да вакцина АстраЗенеке има далеко већу корист него ризик за све старосне групе, посебно за особе старије од 60 година.


Италијанска новина из Торина “Ла Стампа” је јутрос цитирала Кавалерија који је наводно рекао да би државе требало да избјегавају да дају оксфордску вакцину особама млађим од 60 година, због бојазни од ријетких случајева згуршавања крви.

“Нажалост, моје ријечи нису добро интерпретиране у интервјуу за ''Ла Стампу''. Вакцина АстраЗенеке има много више користи него ризика за особе свих старосних доба, а посебно за људе старије од 60 година”, изјавио је Кавалери за Ројтерс.

Став ЕМА је да је АстраЗенека безбједна и да може да се користи код пунољетних грађана.

Међутим, неколико чланица ЕУ је прекинуло да даје оксфордску вакцину одређеним старосним групама због ријетких случајева згушавања крви код млађих особа.

У недјељу увече “Ла Стампа” је промјенила наслов новинског чланка на свом сајту и додала појашњење Кавалерија, а главни уредник италијанског листа Масимо анини није имао коментар, додаје Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана