Приведен отмичар из аутобуса сa међународнe аутобускe линијe Дортмунд-Београд

Тањуг
Foto: Билд.де

БЕРЛИН - Њемачка полиција привела је вечерас путника који је узео за таоца возача аутобуса на ауто-путу у јужном дијелу Њемачке, јавио је “Фокус онлајн”, позивајући се на полицију.


Лист “Билд” преноси да су у 21.25 часова припадници специјалне полицијске сединице СЕК ступили у акцију и да су се чуле три детонације.

“Полицијски хеликоптер сада освјетљава то подручје”, наводи се у извјештају.

Полиција је раније објавила да се претпоставља да је у аутобусу наоружани човјек и још неколико људи, те да су путници напустили возило.

Тањуг је раније објавио да се на међународној аутобуској линији Дортмунд-Београд, српског превозника “Ласта”, десио напад на путнике и возаче који је извршио Фахрудин Кахровић због, како је рекао, “поруке од Алаха”.

Један путник, који је ушао у аутобус у Франкфурту, а који, како Тањуг сазнаје зове Фахрудин Кахровић, физички је насрнуо на друга два путника.

Он је убрзо савладан од стране возача и других путника, али се и даље налазе у аутобусу.

Возачи тврде да је Кахровић рекао да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер у супротном ће он бити нападнут.

Њемачка полиција је у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом у контакту с једним од возача, који су затворени у аутобусу с нападачем.

Њемачки Билд тврди да је у току талчка криза, што за сада није потврђено.

Преговарачи њемачке полиције су на лицу мјеста и покушавају да ријеше насталу ситуацију.

Полиција је на лице мјеста дошла у великом броју, а међу њима су припадници специјалне јединице СЕК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана