Постављена бомба испод возила полицајца који је требао да обезбјеђује Ердоганов скуп

Танјуг, Анадолија
Постављена бомба испод возила полицајца који је требао да обезбјеђује Ердоганов скуп

ИСТАНБУЛ - Турске обавјештајне службе осујетиле су вечерас покушај напада на турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана, преносе турски медији.

Експлозивна направа пронађена је испод возила полицајца који је требало да обезбјеђује скуп подршке Ердогану у граду Сирту на југоистоку земље.

Ручно израђена експлозивна направа постављена је испод паркираног аутомобила полицијског службеника у Одјелу интервентне полиције у Нусајбину, у Мардину. Након што је експлозив откривен, на мјесто догађаја упућени су стручњаци за уклањање бомби. Тимови су контролисано уништили експлозив.

Накнадно је утврђено да је полицајац требао да обезбјеђује скуп у Сирту, на којем се данас обратио Ердоган.

Тимови за увиђај на мјесту злочина скенирали су направу и возило, те узели отиске прстију због потраге за осумњиченима. За особама које су поставиле експлозив активно се трага.

Дознаје се да је полицајац, под чији аутомобил је постављен експлозив, био дио тима који је требао бити послан као појачање за обезбјеђење програма турског предсједника у Сирту.

Утврђено је да је полицијски службеник напустио мјесто боравка, кренуо по свог колегу који је такође требао на задатак изван града, а управо његов колега је примијетио да се испод возила налази сумњив предмет.

Замјеник предсједника Ердоганове Партије правде и развоја Хамза Даг рекао је за CNN Турк да је бомба била намењена митингу Ердогана.

- Хтjели су да саботирају митинг.  Они покушавају да угрозе мир - рекао је он.

Ердоган је током посјете Сирту говорио на скупу са представницима невладиних организација тог града. У фокусу Ердогановог обраћања присутнима била је борба против тероризма.

-У будућности ни Турске ни регије нема мјеста тероризму и политици која се кроји у Кандилу.Како вријеме буде одмицало, све јасније ће бити да је терористичка организација ПКК-а крдо убица и марионета империјалиста с прљавим амбицијама према нашој земљи  рекао је Ердоган.

Подвукао је да нити једног младог човјека неће препустити дивљим зубима тероризм.

-Никада нећемо ове просторе препустити онима који дјеци овога града нуде смрт и убијање, док њихова дјеца живе у луксузу - закључио је Ердоган.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана