Почело уређење шума и излетишта

А. С.
Почело уређење шума и излетишта

БАЊАЛУКА - Поводом обиљежавања Свјетског дана заштите животне средине - 5 јуна, Одјељење за комуналне послове заједно са радницима Шумског газдинства Бањалука и комуналним предузећима организује неколико акција уређења више локација и излетишта у граду.

- Јуче смо кренули са чишћењем, сјечом шибља и уређење трим  стазе у Трапистима, а  од данас покрећемо активност на Бањ брду и Трешњику, гдје ће бити санирано неколико дивљих депонија, а ова излетишта уређена и покошена – истакао је начелник Одјељења за комуналне послове Пертар Билчар.

Све локације које ће бити уређене у оквиру ове акције припадају појасу приградских шума и имајући у виду њихов значај веома је важно да се сачувају.

Поводом активности на уређењу излетишта и трим стаза, апеловано је на спортска удружења која организују различите спортске манифестацује да приликом маркирања стаза не постављају трајне ознаке по стаблима него да исте имају привремени карактер.

У Одјељењу за комуналне послове наглашавају да је у току израда шумско-привредне основе за приградске шуме која ће поред описа станишта, састојинских прилика, циљева газдовања садржавати и мапиране и описане планинарске, бициклистичке стазе, водотоке, подручја и податке о заштићеним биљним и животињским врстама.

- Ово је прилика да позовемо планинанрска, бициклистичка и остала удружења да нам се придруже у изради овог документа како би га направили што квалитетнијим - закључио је Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана