Осумњичени трговац људима пуцао на аустријску војску

Танјуг
Foto: танјуг

БУДИМПЕШТА - Мађарска полиција и припадници антитерористичких снага трагају за осумњиченим кријумчаром људи који је данас наводно пуцао на аустријске војнике на граничној контроли.

У саопштењу из аустријског министарства одбране се каже да је комби осумњиченог јутрос пробио гранични прелаз у Еберауу у аустријској области Бургенланд близу мађарске границе након чега су га зауставили аустријски војници, преноси АП.

Један од путника из комбија побјегао је пјешке у Мађарску пуцајући на аустријске војнике, али нико није повријеђен, рекао је портпарол полиције Хелмут Марбан аустријској новинској агенцији АПА.

Мађарска полиција и снаге мађарског Центра за борбу против тероризма настављају потрагу за осумњиченим, непознате националности, у близини мађарског града Сентпетерфа, сопштено је из мађарске полиције

Још један осумњичени трговац људима, држављанин Молдавије, ухапшен је на лицу мјеста, заједно са 12 избјеглица који су затражили азил, рекао је портпарол аустријске полиције и додао да је комби имао мађарске регистарске ознаке.

"Овај данашњи инцидент илуструје да су акције трговаца људима и повезани криминал добили нове димензије. Драго ми је што су војници остали неповређени у размени ватре", рекла је аустријска министарка одбране Клаудија Танер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана