Олујни вјетар и киша на Криму, без струје око 56.000 људи ВИДЕО

ГС
Foto: Спутњик

КРИМ - На Криму је за посљедња четири дана новембра издато упозорење због обилних киша и вјетра, који је оставио око 56.000 људи без струје, саопштило је Министарство енергетике Русије.

Прес-служба кримске владе саопштила је да су све оперативне службе и ресори у земљи у стању високе приправности због олујног вјетра, као и да се Кримљанима савјетује да не напуштају своје домове из безбједносних разлога.

Према подацима хидрометеоролошког центра, 29. и 30. новембра ће у јужним, централним и источним подручјима Крима падати јака киша, а сутра се на планинама очекује и снијег.

Хидрометеоролошки центар упозорио је на веома јак вјетар на полуострву – до 25-30 метара у секунди, а на планинама 35 метара у секунди, што се по Бофоровој скали сматра ураганом.

У исто вријеме, Кримљани јављају да је неколико рејона Симферопоља остало без струје, укључујући централни дио града, као неколико села тог подручја, преноси Спутњик.

У Симферопољу је оборено неколико великих стабала, оштећени су аутомобили и кровови кућа.

Како се наводи, снажан вјетар обрушио се и на Јалту. Неколико села на југу Крима остало је без струје због налета вјетра у понедјељак увече.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана