Најмање 32 жртвe напада на џамију у Пакистану, рањено скоро 150 људи

Танјуг
Најмање 32 жртвe напада на џамију у Пакистану, рањено скоро 150 људи

ПЕШЕВАР - Најмање 32 особе су погинуле, а 147 људи је рањено у данашњем нападу бомбаша самоубице у џамији у сјеверозападном пакистанском граду Пешевару, саопштили су званичници.

Нападач са прслуком који је био пун експлозива детонирао је направу током молитве, којој је, како се процјењује, присуствовало око 200 особа.

Како преноси АП, већину погинулих и рањених чине полицајци јер је џамија дио комплекса, који се користи и као сједиште градске полиције. 

Полицијски комплекс се налази у зони високе безбједности у Пешавару, заједно са неколико владиних зграда, и није јасно како је бомбаш успио да уђе непримјећено у зону. 

За сада нико није преузео одговорност за бомбашки напад, рекао је високо позиционирани полицијски званичник Пешевара Садик Кан.

За сличне самоубилачке нападе у прошлости окривљени су пакистански талибани.  

 Полицијски званичници су саопштили да се део зграде урушио и верује се да су људи и даље заробљени у рушевинама, пренео је Ројтерс. 

Спасиоци  покушавају да дошу до верника који су и даље заробвљени под рушевинама, навела је полиција. 

Велики број рањених, који је пребачен у болницу, налази се у критичном стању. 

Пакистански премијер Шехбаз Шариф осудио је напад и наложио властима да обезбеде најбољу могућу здравствену негу рањенима. 

Он је обећао да ће бити покренута акција против одговорних за напад. 

Бивши премијер Имран Кан на Твитеру је осудио бомбашки напад, назвавши га "терористичким самоубилачким нападом".

Кан је упутио саучешће породицама жртава и поручио да је најважније да се побољша прикупјање обавештајних података и да се  правилно опреме полицијске снаге за борбу против растуćе претње тероризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана