„Милионери патриоте“ траже од влада да их опорезују, протестују против окупљања у Давосу

Танјуг
„Милионери патриоте“ траже од влада да их опорезују, протестују против окупљања у Давосу

ДАВОС - Група милионера придружила се протестима против окупљања пословне и политичке елите на Свјетском економском форуму у Давосу, у Швајцарској, који се одржава од данас до 26. маја, захтјевајући од влада да их опорезују како би се ухватиле у коштац са растућим јазом између богатих и сиромашних.


„Милионери патриоте“ захтевају од влада да их опорезују, протестују против окупљања у Давосу

Необични демонстранти, који себе описују као „милионере патриоте“, позвали су свјетске лидере који присуствују годишњој конференцији да одмах уведу нове порезе за богате, како би се позабавили скандалом око трошкова живота који се дешава у више нација широм свијета, пренео је британски лист „Гардијан“.

Добротворна организација Оксфам недавно је саопштила да би растућа неједнакост могла да гурне још 263 милиона људи у екстремно сиромаштво ове године, што би преокренуло деценије напретка.

-Нечувено је да наши политички лидери слушају оне који имају највише, знају најмање о економским посљедицама ове кризе, а многи од њих плаћају изузетно мале порезе - истакли су „милионери патриоте“.

Наглашавају да је једини кредибилан исход ове конференције да се опорезују најбогатији.

Опорезујте делегате који присуствују Давосу 2022, навели су они.

Протест је организован у тренутку када је откривено да у Великој Британији има рекордних 177 милијардера, са заједничким богатством од 653 милијарде фунти.

Истовремено, предвиђа се да ће више од 250.000 домаћинстава у Великој Британији следеће године запасти у беду због растућих рачуна за храну и енергију.

Тиме би укупан број екстремно сиромашних порастао на око 1,2 милиона, осим ако влада не помогне најсиромашнијим породицама, навео је Национални институт за економска и социјална истраживања (НИЕСР).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана