Медвjед гризли убио водича

Танјуг
Медвjед гризли убио водича

ХЕЛЕНА- Водич у америчкој држави Монтана страдао је када га је напао гризли у близини националног парка Јелоустон, саопштили су званичници.

Чарлс Мок (40) преминуо је у суботу, два дана након што је нападнут док је сам ловио рибу у шумовитом подручју уз ријеку Медисон, неколико километара сјеверно од Западног Јелоустоуна, рекла је портпаролка полиције Кристин Косман из округа Галатин, а преноси агенција АП.

Мужјак медвједа, тежак најмање 190 килограма, касније је убијен.

Труп лоса пронађен је на око 45 метара од мјеста напада на Мока, што је навело истражитеље да вјерују да је медвјед вјероватно бранио труп лоса када је напао водича, рекао је портпарол Одељења за рибу, дивљину и паркове у Монтани Морган Јакобсен.

Мок, који је задобио озбиљне повреде главе, успио је да позове полицију након напада и пронађен је након што су га трагаци тражили око 50 минута.

Превезен је моторним санкама у санитет, да би након тога био пребачен у болницу у граду Ајдахо Фолс, гдје је и преминуо.

Регион парка Јелоустоун, који се простире на подручју држава Монтана, Ајдахо и Вајоминг, дом је за више од 700 медвједа.

Фатални напади на људе су релативно ријетки, али су се повећали откако је популација гризлија порасла и пошто се више људи пресељавало у рурална подручја у близини станишта медвједа.

Од 2010. године, гризлији у региону Јелоустона убили су осам људи, укључујући Мока.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана