"Љекари без граница" спасили близу 600 мигарната код обала Сицилије

Срна
Foto: Илустрација

РИМ- Брод којим управља добротворна организација Љекари без граница /РСФ/ спасио је данас близу 600 миграната који су пловили на препуном броду који се нашао у проблемима код острва Сицилија, објавила је ова група на "Твитеру".

"Након три сата операције, 599 преживјелих, укључујући жене и дјецу, сада је безбједно на броду и медицински тим се брине о њима", објавио је РСФ уз напомену да је његов брод "Гео Баренц" проводио активности обуке када је био позван да крене у спасавање.

Мигранти ће бити искрцани у јужној луци Бари, како су одредиле италијанске власти, наводи се у објави и додаје да ће им бити потребно око 40 сати да стигну до луке.

Добротворне организације критиковале су владу италијанског премијера Ђорђе Мелони, која се оштро противи илегалној имиграцији, због тога што бродовима често додјељује луке превише удаљене од области у којима се врши спасавање.

У Италији је ове године забиљежено више од 47.000 искрцавања миграната, у односу на око 18.000 у истом периоду 2022, показују подаци Министарства унутрашњих послова.
-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана