Краљица Елизабета Друга: Вријеме за промјене

Срна
Краљица Елизабета Друга: Вријеме за промјене

ЛОНДОН - Британски премијер Борис Џонсон обећао је да ће се борити против неједнакости и да ће увести програм „изједначавања“ у земљи уз помоћ закона које је данас Парламенту Велике Британије представила британска краљица Елизабета Друга.

Краљица је данас прочитала законе пред Парламентом за које се Влада нада да ће бити усвојени током наредне године, а који покривају разне теме од отварања радних мјеста и здравства до смањења бирократије.

„Приоритет моје владе је национални опоравак од пандемије, што ће Уједињено Краљевство учинити јачим, здравијим и просперитетнијим,“ рекла је краљица Парламенту у говору који је написала Влада.

Она је навела да ће британска Влада, да би се то постигло, изједначити шансе у свим дијеловима Велике Британије, уз подршку радним мјестима, бизнису и привредном расту и посебно ће се позабавити посљедицама пандемије на јавне службе.

Џонсон је рекао да криза ни на који начин није умањила амбиције Владе или апетит за промјене. „Добили смо историјску шансу да промијенимо ствари на боље“, истакао је он.

Већина данашњег „Краљичиног говора“ укључивала је политике и приједлоге који су већ изнесени, на шта је реаговала Лабуристичка партија, која је позвала Владу да „реторику преточи у реалност“.

„Конзервативци су до сада покушавали да сакрију недостатак правог дугорочног плана. Овај половични несистематски приступ неће понудити истинске промјене које су потребне овој држави. Потребан је прави, амбициозни план који ова земља заслужује“, рекао је вођа лабуриста Кир Стармер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана