Италија: Сви путници преврнутог брода били тајни агенти

Танјуг
Foto: Yit.co.il

МИЛАНО - Четири дана након несреће на језеру Мађоре, у италијанској регији Ломбардија, у којој су страдале четири особе, откривено је да су сви који су се налазили на потонулом броду били бивши или садашњи тајни агенти.

Како пишу италијански медији, сви туристи, који су закупили брод дужине 16 метара, били су агенти израелског Мосада и италијанске тајне службе Аисе.

Ова информација не би постала позната јавности да није дошло до несреће, преноси ЦНН. 

На сајту листа "Република" наводи се да су на бродићу биле 23 особе - 21 туриста и два члана посаде.

Услијед изненадне олује, снажног вјетра и великих таласа, брод се преврнуо и потонуо. Четири особе су изгубиле живот, неки из групе су успјели да испливају на обалу, док су друге спасили оближњи чамци, наводи Скај Тг24. 

Иако је петоро пребачено у болницу, нико од преживјелих није задобио озбиљне повреде. 

Предсједник регије Ломбардија, Атилио Фонтана, потврдио је да се "веома озбиљан инцидент" догодио због лошег времена. На том чартер броду је смјело да буде само 15 особа. 

Према до сада познатим информацијама, касно у недјељу 28. маја, тајни агенти Аисе и Мосада сишли су са брода на Острво рибара. Били су обучени у одјећу у лежерном стилу, како наводи лист "Коријере дела Сера", патике, фармерке, мајице који су, како подвлачи лист, били подесни за излет на језеру или камуфлажу, да би личили на туристе, што је можда био дио мисије.

Они су тако обучени са брода ишли на ручак у ресторану "Ил Вербано" који је био пун, баш као и само острво које је врвило од туриста. Језеро Мађоре је популарна туристичка дестинација на граници Италије и Швајцарске.

Заједно са групом тајних агената налазио се и скипер Клаудио Карминати који је сада под истрагом због те трагедије. Његова руска партнерка Ана Божкова (50) је, такође, погинула у инциденту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана