Истрага пуцњаве на снимању филма: Заплијењена муниција,испитана жена одговорна за безбjедност оружја

Танјуг
Foto: Танјуг

ЛОС АНÐЕЛЕС - Према попису заплењених предмета који је објављен у понедjељак, полиција је пронашла оно што су описали као расуту и муницију у кутијама на сету филма гдjе је глумац Алек Болдвин случајно упуцао и убио кинематографе.

Власти нису навеле коју врсту муниције су заплијениле на сету и да ли су у питању прави меци или ћорци, а једна од централних мистерија у убиству сниматељке Халине Хачинс остаје какав је пројектил испаљен из пиштоља и како је тамо доспио, преноси Ројтерс.

Истражитељи се надају да ће форензичка анализа балистичких доказа расветлити та питања, рекао је у понедељак Хуан Риос, портпарол одељења шерифа Санта Феа.

Риос је навео да су истражитељи испитали Хану Гутиерес (24), која је била одговорна за безбедност оружја на сету, али нису изнели детаље.

У другом открићу, продуцентска кућа је саопштила да је асистент редитеља филма "Руст" Дејвид Холс, који је глумцу Алеку Болдвину предао пиштољ реквизит пре фаталне пуцњаве прошле недеље, отпуштен је из филмске продукције у којој је претходно био ангажован, јер је у сличном инциденту с оружјем био повређен један члан екипе.

Дејв Холс је био ангажован као помоћник редитеља на снимању филма “Фреедом''с Патх” 2019. године, када је пиштољ „неочекивано опалио“ на сету, након чега се један члан тонске екипе повукао због оштећења слуха и зауставио цијелу продукцију, саопштила је продуцентска кућа "Рокет Соул Студиос".

Камерман који је учествовао на снимању филма током којег је Алек Болдвин смртно ранио директорку фотографије Халину Хачинс и повредио редитеља Џоела Соузу, рекао је да је глумац иначе био опрезан са оружјем и да му је речено да је пиштољ реквизит „безбедан“.

Болдвину је био дат сценски пиштољ и речено му је да није напуњен, наводе власти Санта Феа у судским документима.

Више медија и друштвених мрежа изразило је забринутост у вези са безбедносним протоколима на снимању нискобуџетног филма, док је сам камерман рекао да је сниматељска екипа имала проблема са продукцијом, укључујући са плаћањем и становањем

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана