Хиљаде људи евакуисано у Кини: Пукотине на улицама дубоке више од километра

ГС
Хиљаде људи евакуисано у Кини: Пукотине на улицама дубоке више од километра

ПЕКИНГ - Неколико хиљада људи евакуисано је посљедњих дана из стамбених зграда у граду Тјанђину, на сјеверу Кине, након што је урушавање тла створило велике пукотине на оближњим улицама, објавиле су локалне власти.

Велике пукотине појавиле су се на улицама у близини стамбеног комплекса у округу Ђинан у Тианђину. Према информацијама које су на друштвеним мрежама објавиле локалне власти, пукотине сежу до дубине од 1.300 метара.

Од 3. јуна евакуисано је 3.899 становника из најмање три зграде са 25 спратова, у оближње хотеле, преноси Глобал тајмс. Градска управа Тјанђина назвала је инцидент “изненадном геолошком катастрофом” након првих информација које су добили од стручњака и неколико владиних служби које су снимиле локације.

- Не може се искључити да је бушење геотермалних извора резултирало губитком тла и његовим урушавањем у том подручју - саопштили су ти извори.

Посљедњи догађаји скренули су пажњу на питање безбједности стамбених зграда у Кини. Иначе, кинеска је влада увела строга правила и оштре казне у случају незадовољавајућег управљања некретнинама, напомиње Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана