ЕУ лидери најавили Донаторску конференцију за помоћ послије земљотреса

Танјуг
Foto: Илустрација

БРИСЕЛ- Лидери Европске уније послали су данас писмо предсједнику Турске Реџепу Таипу Ердогану у којем су изразили саучешће због великог губитка људских живота у разорном земљотресу и најавили Донаторску конференцију за санирање посљедица.

“Наше мисли су са свим породицама које су изгубиле најмилије и са свима онима који још чекају вести. Повријеђенима желимо брз опоравак. У овим ужасним околностима одајемо почаст храбрим спасиоцима који даноноћно раде на спасавању живота. Европска унија и њене државе чланице су солидарне са народом Турске и Сирије суочене са овом трагедијом”, наведено је у писму.

Лидери наводе да су непосредно након земљотреса, "дали све од себе да брзо пруже помоћ како би помогли у ублажавању патњи у погођеним регионима”.

Подсјећају да Европска комисија и Шведска, као предсједавајућа ЕУ, организују у марту у Бриселу “Донаторску конференцију за прикупљање средстава за подршку грађанима Турске и Сирије”.

“Спремни смо да додатно појачамо нашу подршку у блиској сарадњи са турским властима. Наше мисли ће и даље бити са вама и вашим људима”, стоји у писму ЕУ упућено Ердогану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана