Држављанин Србије ухапшен због серијских силовања у Берлину: Сатима мучио жртве

Г.С.
Држављанин Србије ухапшен због серијских силовања у Берлину: Сатима мучио жртве

Берлинска полиција је ухапсила особу коју се сумњичи за серију силовања извршених у само мјесец дана. Медији јављају да је ријеч о држављанину Србије, јавља Дојчевеле.

Прво силовање се догодило прије мјесец дана. А онда је у само 31 дан овај ухапшен мушкарац у Берлину и околини наводно напао седам жена од којих је пет силовао. Осму жртву је силовао јуче у Потсдаму, након чега је ухапшен.

"Након још једног силовања у подручју Потсдама, вечерас су полицајци успјели ухапсити 30-годишњег мушкарца, који је, према тренутним сазнањима, тражени серијски злочинац", објавио је берлински државни тужилац синоћ на Твитеру. 

Према наводима полиције ради се о 30-годишњаку са српским пасошем који је у раздобљу од 12. јуна до синоћ (14.7.) нападао и силовао жене. Мушкарац је осумњичен за пет силовања и покушаје силовања углавном у шумама у Берлину и околини. Јучерашња жртва је џогирала шумском стазом када јој је починилац пришао и питао за пут. Убрзо након тога, наводи се, насилник ју је савладао и силовао.

Силовао више жена

"Сада нам је много лакше. У посљедње вријеме смо се увијек кретале заједно, јер смо знале да се овдје догодило силовање. Нисмо ишле саме трчати, нити смо се возиле саме, нити смо навече излазиле саме", говори пролазница у мјесту Клеинмахнов, у којем је починилац ухапшен, у разговору за њемачку телевизију РТЛ.

Полиција је још прошле сриједе (8.7.) објавила снимку осумњиченог, који је полицији познат и због других деликата. На основу те снимке у року неколико дана запримљено је око 300 информација о починиоцу, преноси РТЛ.

Кад је 28. јуна починилац напао жену у мјесту Клеинмахнов, полиција је закључила да се ради о серијском силоватељу. Три сата је злостављао своју жртву, а тек потом је пустио и побјегао. Уз помоћ жртве полиција је тада израдила фото-робот уз помоћ којег је починилац идентификован на надзорним камерама.

У синоћњем хапшењу учествовало је око 50 полицајаца и најмање осам возила, преноси булеварски берлински медиј БЗ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана