Бруклин: Младић поријеклом из БиХ напао полицајце, полиција сумња да је повезан са терористима

ГС
Бруклин: Младић поријеклом из БиХ напао полицајце, полиција сумња да је повезан са терористима

ЊУЈОРК - Америчка полиција ранила је 20-годишњег Џенана Чамовића, поријеклом из БиХ након што је у Бруклину напао полицајце , а јединица за истраживање тероризма претпоставља да је повезан са Исламском државом или неком другом терористичком организацијом.

Чамовић је у сриједу увече прво избо ножем једног полицајца, који је послат како би спријечио пљачкање радњи током протеста због убиства Џорџа Флојда. Припадници полиције су потом реаговали и у размјени ватре рањена су двојица полицајаца, као и нападач.

Полицајци су испалили 22 хица на Чамовића, који је погођен са осам метака.

Прије него што је ранио полицајце, Чамовић је писао статусе против полиције на друштвеним мрежама.

- Службе за борбу против тероризма нису од раније познавале Чамовића, али је он био у контакту са људима који јесу имали везе са тероризмом - наводи се у саопштењу надлежних.

Гувернер државе Њујорк Ендру Куомо назвао је овај напад "недопустивим", а Чамовићева породица демантовала је да имају било какве везе са тероризмом.

Тројица рањених полицајаца такође су имигранти.

ФБИ агенти су у четвртак претражили Чамовићеву кућу која је нешто више од километра удаљена од мјеста догађаја, а комшије су све посматрале у невјерици.

- Изгледао је као фин и тих младић. Не знам шта га је натјерало да ово уради. Никад није изгледао овако љуто - рекао је кошмија Давид Сонг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана