Бјелорусија: Заплијењено оружје и екплозив намијењени терористима ВИДЕО

Срна
Бјелорусија: Заплијењено оружје и екплозив намијењени терористима ВИДЕО

МИНСК - Специјалне службе извеле специјалну операцију у Гродну у Бјелорусији и заплијениле оружје и експлозив који су требали да буду употријебљени за терористичке нападе на званичнике и друга лица, изјавио је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко.

”Специјалне службе су урадиле сјајан посао. Заплијењен је читав арсенал оружја и експлозива који су били намијењени за терористичке нападе високог профила на грађане и званичнике владиних агенција”, рекао је Лукашенко на састанку са највишим званичницима безбједносних снага у земљи.

Он је истакао да су службе безбједности урадиле добар посао у оваквој тешкој ситуацији, када су терористи користили гранате и оружје, те да ниједан оперативац групе “Алфа” није погинуо, пренијела је државна новинска агенција Белта.

Лукашенко је напоменуо да је ово “још једна порука” и да треба бити спреман за сваки развој ситуације.

Раније је саопштено да су агенти бјелоруског комитета државне безбједности у Гродну убили наоружаног странца који се инфилтрирао у земљу и планирао да изврши терористички напад.

Страни држављанин је пружио отпор агентима отворивши ватру из аутоматског оружја и активирањем гранате. Истрага је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана