Бајден слави 81. рођендан, а године су му највећи изборни хендикеп

ГС
Бајден слави 81. рођендан, а године су му највећи изборни хендикеп

Амерички предсједник Џо Бајден данас слави 81. рођендан, а његове године постају му највећи изборни хендикеп у предстојећим изборима 2024. године.

 Демократа Бајден већ је најстарији предсједник у америчкој историји, а освоји ли други мандат, што би он желио, имаће 86 година када напусти Бијелу кућу.

Према свом посљедњем систематском прегледу, амерички предсједник је доброг здравља. Његов доктор га описује као снажног, али несумњиво је да Бајденов изглед одговора његовој доби. Ход му је веома укочен, глас често слабашан те га је тешко чути, а говор му је често био неразговјетан.

Он је у недавном говору радницима у аутомобилској индустрији исмијао такву забринутост његовим годинама. Када је неко за вријеме његовог говора пао, најприје је упитао: "Је ли све у реду?", а потом додао: "Желим да новинари знају да то нисам био ја".

Подсјећамо, најстарија особа изабрана за америчког предсједника био је Џо Бајден са 77 година. Бајден је прославио рођендан између дана избора и дана инаугурације, чиме је навршио 78 година када је положио заклетву, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана