Ухапшен други човјек опозиције у Венецуели

Танјуг
Ухапшен други човјек опозиције у Венецуели

​Каракас - Снаге безбједности Венецуеле ухапсиле су другог човјека венецуеланског опозиционог “конгреса” Едгара Самбрана, након неуспјелог покушаја војног пуча прошле недјеље.

Самбрано (63) је један од првих опозиционих лидера који се одазвао позиву Хуана Гваида и отишао на мост у Каракасу гдје се налазила мала група војника спремна да се побуни против актуелног предсједника државе Николаса Мадура, пренио је АП.

На надвожњаку аутопута, Самбрано је прихватио популарног опозиционог лидера Леополда Лопеса, који је прекршио кућни притвор како би учествовао у побуни, и захвалио се шачици побуњених припадника Националне гардисте који су носили плаве траке као симболе своје оданости опозиционом покрету.

Влада Венецуеле је објавила да су Самбрано и осам других припадника опозционог покрета оптужени за издају домовине и подстрекавање на побуну због њихове улоге у прошлонедјељним немирима.

Два сата прије него што је ухапшен, самбрано је у телефонском интервјуу за АП изјавио да не жели да се крије јер “није починио никакав злочин”.

Предсједник Мадуро рекао је како је он мета америчке завјере и објаснио да је понуда предсједника САД Доналда Трампа да укине санкције припадницима војних снага који се окрену против своје владе “увреда њхове части и достојанства”.

“Доналд Трамп је расиста и окружен је лудацима”, рекао је Мадуро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана