Пали пљачкаши златара у Европи

Агенције
Пали пљачкаши златара у Европи

Београд - Четири припадника организоване криминалне групе, која је пљачкала златаре у земљама Европске уније, ухапшени су јуче у заједничкој акцији српске, њемачке и швајцарске полиције.

Ухапшени су Иван Штек, звани Ћаћала (28) из Ужица, Иван Василев, звани Ицко (32) из Београда, Стефан Цветковић, звани Цајс, (28) из Лесковца и Марко Марковић (30) из Београда.

Они су у пљачкама златара у Њемачкој и Швајцарској, уз пријетњу ватреним оружјем, узимали веће количине скупоцјених ручних сатова и златног накита и тако прибавили више стотина хиљада евра. Новац, који су међусобно дијелили у зависности од улоге у организованој криминалној групи, трошили су за куповину некретнина, скупоцјених аутомобила и за лични провод.

У саопштењу полиције се додаје да је у међународној полицијској акцији МУП-а Србије са полицијом Њемачке, током 2013. године, у више наврата, приликом извршења разбојништва у златарама у тој земљи, лишено слободе једанаест чланова исте организоване криминалне групе.

У заједничкој акцији полицијских службеника Србије и Швајцарске раније су слободе лишена три члана исте организоване криминалне групе. Ријеч је о Марку Ресимићу (28) из Ужица, Сави Никчевићу (36) из Београда и Александру Гавриловићу (31) из Ваљева.

Чланови те организоване криминалне групе су у периоду од 2013. године до дана када су лишени слободе извршили више кривичних дјела разбојништва у златарама у Њемачкој и Швајцарској.

Они су то чинили тако што су, по уласку у златаре, употребом силе и уз пријетњу ватреним оружјем и другим предметима погодним за напад, из витрина које су претходно разбијали сјекирама и чекићима, одузимали веће количине скупоцјених ручних сатова и златног накита.

МУП је напоменуо да је успјеху ове вишемјесечне акције допринијела одлична међународна полицијска сарадња полицијских службеника УКП МУП-а Србије са полицијским службеницима Њемачке и Швајцарске, као и Тужилаштва за организовани криминал у Београду, са државним тужилаштвом у Визбадену и тужилаштвом Швајцарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана