МХ 370 се није срушио, слетио је?

Танјуг
МХ 370 се није срушио, слетио је?

Куала Лумпур - Међународни тим који трага за малезијским авионом који је 8. марта нестао разматра могућност да је авион негдје слетио, умјесто да се срушио у Индијски океан.

Међународни тим који трага за малезијским боингом 777, који је 8. марта нестао са цивилног радара, разматра наизглед невјероватну могућност да је авион негдје слетио, умјесто да се срушио у Индијски океан.

"Можда ћемо морати да се ускоро реорганизујемо како бисмо размотрили ову могућност уколико у наредним данима не буде позитивних резултата", рекли су извори за лист "Њу стрејт тајмс", а преноси "Дејли мејл".

"Могућност да се (авион) спусти негдје другдје није немогућа, пошто нисмо пронашли ниједан дио олупине који би могао да се доведе у везу са МХ 370", рекли су исти извори.

"Ипак, могућност да нека одређена земља крије авион, када 20 држава трага за њим, дјелује апсурдно", навели су извори.

Потрага из ваздуха за несталим малезијским боингом 777, са 239 путника и чланова посаде, привремено је данас прекинута због тропског циклона, иако је 10 војних авиона већ полетјело према области која се претражује.

Аустралија предводи потрагу за авионом који је нестао мање од сата након полетања из Куала Лумпура за Пекинг и вјерује се да се срушио у Индијски океан.

Још нису пронађени никакви остаци авиона, а надлежни тврде да су најбољи траг који до сада имају сигнали локатора црне кутије.

Аустралија је послала подморницу да претражи океан на дубини од 4.500 метара близу мјеста са кога су дошли сигнали.

Међутим, аустралијски премијер Тони Ебот пошле недјеље је рекао да ће подморница учествовати у потрази само око недјељу дана, а послије претражене двије трећине циљане зоне није било никаквих резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана