Гуаидо слетио у Венецуелу, грађани се окупљају

Агенције
Гуаидо слетио у Венецуелу, грађани се окупљају

Каракас - Венецуелански опозициони лидер Хуан Гуаидо вратио се данас у земљу послије турнеје по Латинској Америци, упркос забрани да путује у иностранство, а на свом Тњиттеру је навео да је без проблема прошао имиграционе провјере.

Гуаидо је слетио на главни аеродром у земљи, на око 40 километара од Каракаса, пренијела је агенција АП.

Неколико европских амбасадора, који га подржавају у кампањи промјене власти у Венецуели, било је на аеродрому када је допутовао са турнеје по Латинској Америци.

Гуаидо је позвао на опште демонстрације у земљи, на дан његовог повратка.

Неколико стотина његових присталица окупило се уочи његовог повратка у центру Каракаса, носећи заставе земље.

Уколико се први пут појави у јавности на протесту у коме ће учествовати на десетине хиљада његових присталица, било би готово немогуће да га ухапсе, наводи агенција.

Гуаидо је навео да ће његов повратак представљати “историјски изазов”.

“Ако се режим усуди, наравно, да нас киднапује, то ће им бити последња грешка коју су направили”, поручио је Гваидо, не наводећи локацију са које се обратио.

Гуаидо је раније написао и да би грађани Венецуеле требало да прате његова званична обавјештења у којима ће објављивати детаље о састанцима са присталицама и најављеним протестима.

Он је у суботу боравио у Еквадору, у склопу туре по Јужној Америци, којом се настоји да се повећа притисак на предсједника Венецуеле Николаса Мадура да поднесе оставку.

Гуаидо тврди да Мадуро мора да поднесе оставку како би се Венецуела опоравила од политичке и хуманитарне кризе у којој се налази, док је, са друге стране, Мадуро рекао да је Гуаидо дио завјере, против његове владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана