За нови мост код Љубовије пола милиона евра

Срна
За нови мост код Љубовије пола милиона евра

БЕОГРАД - Нови мост преко реке Љубовиђе код Љубовије, који је најкраћа веза тог дијела Подриња са БиХ и Црном Гором, биће изграђен до краја године, а вриједност инвестиције је око 60 милиона динара (око 510.000 евра).

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић и директор “Путева Србије” Зоран Дробњак посјетили су данас подручје гдје је мост преко реке Љубовиђе урушен у поплавама у јуну.

Дробњак је рекао да се тренутно ради пројекат за мост преко реке Љубовиђе и да ће бити завршен за око месец и по, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

“За седам дана ћемо урадити девијацију да би саобраћај могао да функционише. Потрудићемо се да нови мост у дужини од око 35 метара и у вредности од око 60 милиона динара буде готов до нове године”, рекао је Дробњак.

Начелник Мачванског округа Владан Красавац рекао је да је урушавањем тог моста прекинута путна комуникација на регионалном путу Мали Зворник-Љубовија-Бајина Башта.

“То је за нас веома важна деоница јер је то једина веза нашег Подриња са Западном Србијом, али и БиХ и Црном Гором”, рекао је Красавац.

Михајловићева је рекла да је претходно данас обишла и мост преко реке Трешњице на државном путу Љубовија-Бајина Башта који је претходних годину дана био затворен за теретни саобраћај.

“Од пре неколико дана овај мост је у употреби за теретњаке носивости изнад три тоне. У питању је важна инвестиција од тридесетак милиона динара /око 250.000 евра/, рекла је она.

Према њеним ријечима, око триста теретних возила дневно не мора да иде преко Ваљева и Дебелог Брда путем дугим 120 километара јер је пут преко моста на Трешњици, односно од Љубовије до Бајине Баште, дуг 54 километара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана