Вучић заказао хитан састанак: Тема - односи у региону, посебно са Црном Гором

Танјуг
Вучић заказао хитан састанак: Тема - односи у региону, посебно са Црном Гором

Предсједник Србије Александар Вучић заказао је састанак за премијерком Аном Брнабић и министром спољних послова Николом Селаковићем на којем ће разговарати о спољнополитичким приликама, односима у региону с посебним акцентом на посљедња дешавања са Црном Гором, сазнаје ексклузивно Блиц.

Могуће је да предсједник Вучић без обзира на мјере реципроцитета након што је Црна Гора протјерала српског амбасадора, затражи због великог броја Срба у тој земљи, али и због позиције Срба у региону, смиривање страсти које ће бити праћено и различитим конкретним мјерама.

Састанак је заказан за сутра у 18 часова у згради Предсједништва Србије.

Вучић: Слушајте државу, не лажи о вакцинама

Молим људе да слушају своју државу, јер ће се понашати одговорно и узети оне вакцине које буду регистроване, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић поводом коментара који се тим поводом пласирају на друштвеним мрежама.

“Не могу више да слушам да је земља четвртаста, да се од вакцина умире после шест месеци. Да се нико не наљути, али много лудака мисли да су постали све од како постоје социјалне мреже и уништавају животе људи и будућност младих људи”, рекао је Вучић за Прва тв у Нишу упитан да прокоментарише конроверзна мишљења око вакцина и да ли ће бити обавезне.

Каже да ако нека од озбиљних земаља региструје вакцину ми ћемо је узети и давати, као и да ће се о њеном примању најприје видјети са здравственим радницима, војском, полицијом и комуналним предузећима.

“Ако нећете да примите, немојте”, поручио је и додао да би онда било фер да такви кажу да ако се разболе од короне неће ићи у болницу.

Напомиње да је до сада било много оних који су примљени у болницу, па су после рекли да су погрешили.

“Хвала им на томе. Али говорим због оних лажова и превараната на друштвеним мрежама који добро знају да лажу и варају поштене људе, а неке од њих могу да одведу и у смрт неогдоворним понасањем”, уклазао је Вучић.

Он је истакао да Србија њош није узела вакцине, јер још нису регистроване у њиховим земљама.

“Не можете ви да кажете Кини, Русији или Америци када они региструју да вакцина не ваља. Није реално, али чим региструју, ми се боримо и наручујемо количине”, истакао је Вучић.

Он је рекао да ће се борба против короне наставити и вакцинацијом и већим тестирањем, позвао је људе да се боре за себе, а љекарима у цијелој Србији захвалио, јер су, како је казао, јунаци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана