Вучић: Свијет ће бити шокиран детаљима истраге о организованом криминалу

Срна
Вучић: Свијет ће бити шокиран детаљима истраге о организованом криминалу

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће за који дан да изнесе информације и чињенице о организованом криминалу и свему што се радило против државе, које ће шокирати не само грађане Србије, него и Европу и цијели свијет.

- Чекамо окончање званичног вештачења, а онда ћемо показати људима нешто што је благо говорећи језиво, да би могли да виде да ли се иза свега крије политика, заштита режима или се крије борба против организованих криминалних група - рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, благ је израз да ће грађани бити шокирани када буду приказане и саопштене одређене ствари.

- Претходно ћемо рећи људима да сви склоне децу због онога шта ће да виде и чују. А онда ће бити интересанто да чујемо и оне који су нам држали придике ко кога штити, па ћете да видите ко се све заклињао на верност убицама на који начин. Биће интересантно - рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је истакао да се сада испитује и умијешаност страног фактора, као и криминал у Царини Србије, гдје ће, како је рекао, бити страховитих ствари чиме су се бавили, шта су радили, а биће много изненађења и људи који ће бити саслушивани.

- Имамо индиције шта су радиле поједине стране службе. Још немамо доказа - рекао је Вучић и додао да све те службе виде да није више тако лако отимати Србији као раније, да неће да се одриче свог идентитета, те истакао да је за Србију важно економски помагати и Републику Српску.

Зато су они, додао је он, водили све ове врсте кампања и лажи.

Он је навео да је јуче планирана сједница Савјета за националну безбједност отказана због формално-правних проблема, да неко сутра не би рекао да то не може да се користи у доказном поступку.

Као детаљ који је откривен, Вучић је навео да је човјека који викао "Вучићу педеру" на стадиону, неко из МУП-а Србије намјерно увео у рестриктивни простор, те да је то сазнао прије два мјесеца.

- Близу сам краја мандата и време је за рекапитулацију урађеног. Слободан сам да говорим о многим стварима. Протеклих шест до седам месеци био сам готово свакодневно изненађиван. Сваког дана сазнавао сам неке нове чињенице које су ме шокирале. Шта се ради и мојој породици и држави и неком другом - рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана