Вучић: Сви наши неуспјеси су резултат наших неслагања

Танјуг
Вучић: Сви наши неуспјеси су резултат наших неслагања

БЕОГРАД - Завршена је сједница Скупштине Србије на којој су посланици расправљали о Извештају о Косову и Метохији, а засједање, којем је присуствовао и предсједник Србије Александар Вучић, биће настављено сутра од 11.00 часова.

Предсједник Србије је обраћајући се на крају данашњег заседања поручио да су сви неуспјеси Србије резултат наших зађевица, неслагања...

“Много ми је жао што сте ово данас урадили. Себи сте наштетили, за то ми је мање жао, али мислим да је Србија данас претрпела ударац због онога што сте урадили”, казао је Вучић говорећи о данашњем инциденту у парламенту.

Рекао је и да се нада се да ће то бити брзо заборављено.

“Ми сви заједно, колико год различито мислили, мораћемо што је могуће више јединствено да се боримо за нашу отаџбину којој неће бити лако у наредном периоду”, казао је предсједник Србије обраћајући се посланицима.

Истакао је да би катастрофално било за Србију да улази у било какве сукобе и додао да зато брине због онога што се спрема у Приштини.

 “Зато вас не разумем. Од сутра им почињу студентски протести против Заједнице српских општина. Срби ће бити угроженији и наравно да о томе морамо да водимо рачуна”, казао је.

Осврћући се на расправу о француско - њемачком предлогу, Вучић је казао да први пут нема помињања међусобног признања и додао је да данас у Скупштини Србије нико то није желио да примети.

“Мала, безначајна промена за коју се неко борио да помери амерички став. Они су једини од међународне заједнице хтели понешто да чују од порука Срба са барикада, ови други ништа”, додао је.

Када је реч о издаји за коју су га данас оптуживали, казао је да му је владика бачки Иринеј рекао да већ 10, 11 година слуша како ће Вучић да изда и прође 11 година и он још није издао.

 “Али сви и даље говоре о томе”, казао је предсједник Србије.

Рекао је и да је стално слушао како је уцјењен Вучић, а не Србија, али, поручио је, њега немају чиме да уцјене.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана