Вучић се састао са Путином у Сочију: Србија чека да руски предсједник посјети Храм Светог Саве

Срна
Вучић се састао са Путином у Сочију: Србија чека да руски предсједник посјети Храм Светог Саве

СОЧИ - Предсједник Србије Александар Вучић састао се у Сочију са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Руски предсједник рекао је да Русија увијек подржава Србију у рјешавању питања Косова и Метохије, те изразио наду ће се ситуација на крају развити тако да одговара интересима свих људи који живе у региону.

-Што се тиче наших напора и заједничких корака на међународној сцени, па и око рјешавања косовског питања, знате да је наш став принципијелан. Не подлијеже актуелној политичкој коњунктури - рекао је Путин.

Путин је изјавио да ће Москва и Београд наћи прихватљиво рјешење за услове новог уговора за испоруку гаса.

-Мислим да ћемо се договорити, повјерићемо привредним субјектима да одговарајући рад доведу до краја. Наћи ћемо рјешење које ће бити прихватљиво за наше српске партнере - рекао је Путин на почетку састанка са Вучићем у резиденцији у Сочију.

Путин је додао да се у децембру очекује посјета премијера Србије Ане Брнабић Русији, пренио је „Спутњик“.

Вучић је истакао да су односи Србије и Русије на највишем нивоу у читавој историји односа.

Предсједник Србије је нагласио и да је сарадња двије земље у војно-техничкој сфери на највишем нивоу, и да се званични Београд нада новим споразумима.

-Да, наша војно-техничка сарадња је на највишем нивоу. Захвални смо вам на лепим поклонима које смо добили. Мислим да ћемо имати нове споразуме у разним сферама - поручио је Вучић.


Вучић је рекао и да Србија чека да руски предсједник посјети Храм Светог Саве у Београду, преноси Спутњик.

-У прошлости смо много тога урадили заједно и ми вас очекујемо у Храму Светог Саве у Београду у којем смо радове извели заједно - рекао је Вучић Путину.

Председник Србије је, такође, изразио саучешће руском председнику због фаталне несреће у руднику угља у руској области Кузбас у којој је страдало најмање 11 људи.

-Примите моје саучешће поводом трагедије у Кузбасу. Изражавам моје саучешће вама и породицама погинулих - изјавио је Вучић.

Састанак председника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића трајао је дуже него што је било предвиђено, сазнаје Тањуг из делегације председника.

Како је речено, двојица предсједника су тренутно на ручку, где настављају сами разговор.

По завршетку састанка, а прије ручка, Вучић је члановима своје делегације само поручио да је пресрећан како протичу разговори.

Снимак

- Сваки сусрет са председником Руске Федерације Владимиром Путином је од изузетног значаја за нашу земљу - написао је Вучић на свом „Инстаграму“ уз видео-снимак дочека.

На снимку се види како Путин дочекује Вучића на улазној веранди резиденције у Сочију и како се грле и рукују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана