Вучић: С Путином о три важне ствари

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су за њега три ствари важне у разговору са руским предсједником Владимиром Путином за неколико дана - количине гаса, цијена гаса и сигурност снабдјевања.

На питање новинара да ли очекује да ће Путин током разговора, кроз неколико дана, имати политичка условљавања од којих се зависити цијена гаса, Вучић је рекао да не може да зна шта ће Путин њега да пита, већ да зна само шта ће он питати руског предсједника. "За мене су три ствари важне, а то је количина гаса, цена гаса и сигурност снабдевања гаса, плус разговор о свим осталим питањима", рекао је Вучић.

"Ја знам како се ја припремам за састанке, а како се припрема он, морате да питате људе из његовог кабинета, то не могу да знам", додао је Вучић.

Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се сви надају да ће превладати мир у свету и да неће бити никаквих даљих сукоба, а да ће се они који постоје стишавати.

''Да ли верујем у то, не верујем, али се надам томе'', рекао је Вучић новинарима после обиласка радова на изградњи београдског метроа на Макишком пољу.

Вучић је то рекао коментаришући најаву америчког предсjедника Џозефа Бајдена о могућем нападу САД на Кину, ако Кина крене на Тајван, и додао да је ''сувише мали'' да би на било који начин говорио о великим свjетским силама.

''Зна се који су принципи поштовања међународно-јавних правних норми за које се Србија залаже'', навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана