Вучић: Не интересује ме ко је Србин,а ко Бошњак, лијечење је исто за све, Нови Пазар је тло погодно за политизацију

Танјуг
Вучић: Не интересује ме ко је Србин,а ко Бошњак, лијечење је исто за све, Нови Пазар је тло погодно за политизацију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је ситуација због вируса корона у Београду десет пута тежа него у Новом Пазару, али да је тај град у којем живи велики број Бошњака погодно тло за политизацију, те истакао да неће дозволити неодговорним људима да унесу немир у тај град.

- Највећи број Бошњака је гласао за нашу листу и нећу да дозволим неодговорним људима да унесу немир у Нови Пазар и друга места - рекао је Вучић и додао да је листа СНС добила значајно више гласова него све друге заједно.

Поводом јучерашњих догађаја у Новом Пазару истакао је да неће дозволити да било ко руши добре односе Срба и Бошњака, нити националним екстремистима да урушавају мир и стабилност. Вучић је истакао и да нису проблем звиждуци и рекао и да су њему 20 пута више звиждали него премијерки Ани Брнабић и министру Златибору Лончару и то док је говорио са турским предсједником у Новом Пазару.

Вучић је за Пинк казао да су јучерашње догађаје организовали сви сем Расима Љајића, а да је све било политички организовано говори и то што су се међу окупљенима могли видјети и неки правоснажно осуђени.

- Све ово што се дешавало је ружан покушај политичке најпрљавије манипулације. Најсмешније је када осуђени нарко дилери вичу премијерки „лопове" или "све недостаје", а свега апсолутно свега у опреми и потребама има - констатовао је он и додао да је најлакше сваљивати кривицу на неког.
Најавио је да данас из Крагујевца у Нови Пазар креће 14 здравствених радника - девет љекара и пет медицинских сестара.

Наводећи да је ситуација у Београду десет пута тежа него у Новом Пазару, Вучић је рекао да је суштина у томе да је у Новом Пазару лако пронаћи плодно тло за политизацију.

- А најгори су ови из Београда који у свакој смрти виде шансу за свој политички живот. То је тужно и жалосно да немам речи - рекао је Вучић.
Нагласио је да га не интересује ко је Србин, а ко Бошњак и да сваки грађанин мора да добије најбољу могућу здравствену његу и помоћ, као и да му смета што је све политика и што се "поједини иживљавају и мрцваре наше лекаре који се боре за здравље и животе наших грађана".

-После кажу ''ти си крив јер се корона распламсала'' - додао је Вучић.

Истиче да жели да покаже интересовање према онима који раде и боре се, уместо неких који као у филму "Вариола вера" чекају да им неко остави питања испред канцеларије.

Вучић наглашава да већина ради на фанастичан начин уз много труда и захвалио им још једном на томе.

- Хвала и свим људима у Пазару који разумеју шта се збива и колико се држава бори. Не интересује ме ко је Србин, а ко Бошњак, сваки грађанин мора да има највећу и најбољу здравствену негу и помоћ и има је - нагласио је Вучић.

Такође, каже да су бесмислице да нема довољно PCR тестова за корону, пошто их у овом тренутку има 270.000, а и сваке недеље их држава још купује.

Говорећи о захтјевима појединих Бошњака да им помогну Бошњаци из БиХ, Вучић каже да нема никаквих проблема да помогну ако мисле да има потребе, али је указао да ситуација у БиХ није боља него у Србији, као и да нема у БиХ тако добре опремљене болнице за ковид као што је болница у Новом Пазару, иако то није један од највећих градова у Србији.

Предсједник Србије додаје да нема никакав проблем са тим, као ни по питању отварања конзулата када су то тражили у Новом Пазару те истакао да ће држава Србија у том дијелу земље издрадити и аутопутеве и болнице, вртиће и друго, а не неко други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана