Вучић: Београд ће имати адекватан одговор на великоалбанске идеје

Танјуг
Вучић: Београд ће имати адекватан одговор на великоалбанске идеје

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је "велика Албанија" пријетња за Србију, регион, Европу и свијет, али да ће Београд имати адекватан одговор на пријетње из Приштине да ће самопроглашено Косово ићи на референдум за уједињене са Албанијом.

Он је нагласио да би волио да чује одговор Брисела и других на ову пријетњу коју је уптио лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај.

"Да је неко из Србије тако говорио о неком другом уједињену на Балкану готово да би нас бомбардовали", рекао је Вучић на конференцији за новинаре након сједнице Оперативног тима за вакцинацију.

Вучић је рекао да ће Оперативни тим за вакцинацију у координацији са Канцеларијом Владе Србије за Косово и Метохију наћи најбољи модел да имунизује Србе на Космету, а да притом Србија остаје отворена да помогне и Албанцима, наравно уколико они ту помоћ буду хтјели да прихвате, као и осталима.

Он је навео да је Србија послала 8.000 "Фајзер" вакцина Сјеверној Македонији, јер је њихов премијер Зоран Заев то затражио.

"Ако нам неко буде тражио из Републике Српске и БиХ, како да одбијемо?", упитао је Вучић.

На питање да ли било реакције из ЕУ на увоз вакцине кинеске фирме "Синофарм" у Србију, Вучић је рекао да реакције није било, а да је није ни очекивао.

"Шта да кажу? Што си Вучићу узео кинеску вакцину? Мени је важнији један спасен живот у Србији него то да ме неко похвали или критикује", рекао је Вучић и навео да он у перспективи очекује велику помоћ ЕУ и да Србија преко Пољске добије 800.000 вакцина "Астразенека".

Предсједник Вучић каже да до сутра увече очекује да у Србију дође прво 200.000, а потом још 50.000 доза вакцине "спутњик ве".

Вучић: Данас почиње масовна вакцинација, од пресудног значаја за Србију

 Предсједник Александар Вучић рекао је данас да је вакцинација од пресудног значаја за Србију, јер без тога никада нећемо побједити корону, не само у здравственом смислу, већ ћемо и у економском погледу земљу "дотерати до ивице провалије".

Вучић је на почетку сједнице државног врха и оперативног тима за имунизацију најавио да данас почиње масовна вакцинација грађана Србије кинеском вакцином и затражио да се она што брже обавља.

Данас је, каже, један од најважнијих састанака, о будућности Србије, животу Србије.

"Данас треба да донесемо одлуке и да у складу са тим поступамо у наредном периоду, тиче се вакцинације, опстанка и напретка земље и грађана", рекао је Вучић.

Предсједник је упутио захвалности свима из здравственог система, који су, каже, давали све од себе да помогну грађанима и земљи да се избори са овом опаком болешћу.

"Хвала пензионерима, који су трпели и били најизложенији удару ове болести, али и младима, којима смо свим доношеним одлукама, направили живот тежим. Али, били смо приморани да заштитимо животе старијијх", рекао је Вучић.

Вучић је најавио да стиже још 250. 000 доза руске вакцине "спутњик в".

Такође, рекао је да ће бити потписан уговор са Пољском и "Астразенеком" о 800.000 доза вакцине коју производи та компанија.

Предсједник је рекао да данас почиње масовно вакцинисање кинеском "синофарм" вакцином.

Истакао је да је важно да се сви у просвети, МУП-у и војсци што прије вакцинишу.

"Сваки дан када дамо вакцину, заштитили смо нечији живот", рекао је Вучић.

Вучић: Вероватно ћу се вакцинисати за викенд,конеском вакцино

Предсједник Александар Вучић рекао је данас да ће се он вјероватно вакцинисати за викенд, кинеском вакцином.

Он је, на састанку о имунизацији, пренио да је био болестан, па ће морати још мало да сачека како би добио вакцину.

"Био сам нешто болешљив, па ми је Лончар забранио до викенда, тако да ћу вероватно за викенд да примим кинеску вакцину", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана