Власти Гњилана срушиле кућу породици Менковић у Церници (VIDEO)

Srna
Власти Гњилана срушиле кућу породици Менковић у Церници (VIDEO)

ГЊИЛАНЕ - Власти косовске општине Гњилане јутрос су срушиле кућу шесточлане породице Менковић у селу Церница, што је потврда да су Срби непожељни и да албанске власти чине све да спријече српски останак на својим огњиштима, истакао је Срђан Митровић, предсједник Привременог органа ове општине који ради у систему Србије.

Он је навео да је рушење куће Јовице Менковића, у којој је живио са супругом и четворо дјеце у веома тешким условима, извршено без икакве најаве или упозорења.

Митровић је навео да су Менковићи изградили кућу на плацу који им је додијелила српска општина Гњилане средином деведесетих година прошлог вијека и да посједују уредну документацију о власништву над плацем, коју нове општинске косовске власти нису уважиле.

"Као председник Привременог органа на чијој се територији налази ово село оштро осуђујем овај вандалски и незаконити чин", нагласио је Митровић.

Он је о свему обавијестио Српску листу и министра за заједнице и повратак у Влади самопроглашеног Косова Далибора Јевтића, тражећи од њих да у оквиру својих капацитета учине све да се спријечи безакоње и стане на пут насилном прогону Срба.`

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана