Владика Теодосије враћен са Јариња због меда

Срна
Владика Теодосије враћен са Јариња због меда

БЕОГРАД - Владика рашко-призренски Теодосије враћен је са пункта Јариње, пошто му службеници царинске службе самопроглашеног Косова нису дозволили да пренесе двије канте меда за манастир Грачаницу.

Владика је за РТС изјавио да се први пут у 20 година догађа да му није дозвољен прелаз, наводећи да је доживио непријатно опхођење цариника, те да му се надређени у царинској смјени током комуницирања, уносио на раздаљину од пола метра без заштитне маске.

Након забране уношења двије канте меда, владика их је вратио у Рашку, а потом се поново упутио ка пункту Јариње.

- Оба пута сам претресен уз непријатно понашање припадника царине у вечерашњој смјени на Јарињу. Нисам то очекивао, у аутомобилу сам био сам, долазио сам из централне Србије, путовао за манастир Грачаницу. У гепеку сам носио двије канте меда као поклон за сестринство - навео је владика Теодосије.

Додао је да су га цариници зауставили, рекли му да паркира аутомобил са стране и да сачека да дође њихов шеф смјене.

Шефу смјене владика је покушао да објасни да канте меда не прелазе вриједност робе дозвољену за пренос и да је спреман да плати царину.

Пошто му је шеф смјене пришао и почео комуникацију без маске и прописане дистанце, а на владикино указивање да не носи обавезну маску, окренуо се и одмахнуо руком.

- Осим што се нису придржавали превентивних мјера, посебно непријатно и разочаравајуће је било то што сам у њиховом понашању осјетио одређену дозу анимозитета према мени - навео је владика који је након таквог односа цариника стигао у Косовску Митровицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана