Влада Српске дала зелено свјетло инвестицији од 20 милиона КМ за "Ортопедску хирургију"

Срна
Foto: Завод "Др Мирослав Зотовић"

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске дала је сагласност да у републичком буџету за наредне двије године буде обезбијеђено по 10.000.000 КМ за сваку годину за реализацију пројекта "Ортопедска хирургија" Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

На данашњој сједници Влада Републике Српске прихватила је Информацију о капиталним улагањима и средствима за капиталне инвестиције Завода и захтјеву за подршку и додјелу средстава за капиталне инвестиције за реализацију овог пројекта.

Влада Републике Српске задужила је Завод да прибави неопходну инвестиционо-техничку документацију и спроведе поступак јавне набавке радова и набавку медицинске и немедицинске опреме и намјештаја, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"Одјељење за ортопедску хирургију у Заводу је лидер у ендопротетици кука и кољена, те артроскопским реконструкцијама лигамената кољена и рамена, са значајном регионалном позицијом, те је значајна спрега са програмом рехабилитације оперисаних пацијената", наводи се у саопштењу.

Напомиње се и да је број захвата сваке године у порасту, што условљава и бољу опремљеност ортопедске хирургије и те додатне потребе за простором, с обзиром на то да тренутни смјештајни капацитети нису довољни.

"Садашњи простор Одјељења за ортопедску хирургију на локалитету Траписти, својим просторним и другим капацитетима, не може у потпуности задовољити комплетне услуге пацијентима", наводи се у саопштењу.

С обзиром на вриједност ове инвестиције и финансијске могућности Завода, Завод се опредијелио за реконструкцију и доградњу хотела "Слатекс".

Цјелокупан пројекат је планиран у оквиру више фаза, а укупна вриједност инвестиције је 38.000.000 КМ, од којих ће дио средстава самостално обезбиједити Завод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана