Управа царина Србије заплијенила 60.000 непријављених евра

Срна
Управа царина Србије заплијенила 60.000 непријављених евра

БЕОГРАД - Управа царине у данашњем је саопштењу за медије навела два случаја у којима су путници покушали да пренесу недозвољену количину девиза преко границе.

Тако је у првом случају 29. новембра заплијењено око 25.000 евра, које су двојица путника пропустила да пријаве приликом улазне контроле на Хоргошу, а ријеч је о 56-годишњем држављанину Израела који је као сувозач путовао аутомобилом BMW молдавске регистрације којим је управљао 53-годишњи држављанин Бугарске, на путу из Мађарске ка Бугарској.

Они су увјеравали царинике да код себе имају дозвољени износ новца, да би убрзо у сувозачевој јакни било пронађено 15.000 евра, а потом је и у ранцу који се налазио између предњих сједишта откривено готово 30.000 евра.

Путницима је враћено по 10.000 евра, док је остататак новца задржан до окончања прекршајног поступка пред судом.

Истог дана је и на контролном пункту Мердаре задржано нешто више од 10.000 британских фунти.

Код албанског држављанина који је аутомобилом „ауди" британских регистарских ознака, путовао из Енглеске ка својој земљи, у торбици коју је носио око струка пронађено готово 19.000 непријављених фунти.

Како путник није имао потврду да је пријавио новац на уласку у земљу, враћен му је дозвољени износ у противвредости од 10.000 евра, док је остататак задржан до окончања поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана