У акцији "Армагедон" ухапшено осам особа: Преко апликација врбовали дјецу за порнографију

ГС
У акцији "Армагедон" ухапшено осам особа: Преко апликација врбовали дјецу за порнографију

БЕОГРАД - У наставку акције "Армагедон" ухапшено је осам особа осумњичених да су на интернету дијелили садржаје настале искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе.

Акцију су извели припадници Министарства унутрашњих послова, Одjељења за сузбијање високотехнолошког криминала у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал при ВЈТ-у, јавља Танјуг.

- Због постојања основа сумње да су починили кривична дела прибављање, приказивање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију и искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малолетном лицу, ухапшени су Љ.С. (1982), Д.М. (1972), С.П. (1992). М.Ј. (1967), З.З. (1973), И.Б. (1977), Д.К. (1996) и М.И. (1984) - саопштено је из МУП-а.

Осумњичени се терете да су у дужем временском периоду преко интернета, преузимали, складиштили на својим уређајима и дијелили садржаје настале искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе.

Сумња се и да су преко друштвених мрежа и мобилних апликација, ступили у контакт са малољетним лицима, приказивали им и од њих прибављали садржаје насталих искоришћавањем дјеце за порнографију, али и уговарали и састајали се са малољетним лицима у намјери да са њима ступе у сексуалне односе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал, саопштио је МУП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана