Таксиста описао како га је отео Урош Б. након масакра

ГС
Foto: Анадолија

СМЕДЕРЕВО - Таксиста Драгослав А. (58), кога је Урош Блажић (21) отео и држао као таоца након масакра који је починио у Младеновцу, саслушан је данас у тужилаштву у Смедереву. Он је на саслушању рекао да се плаши освете Урошове породице.

Према сазнањима "Информера", возач таксија је до детаља описао како је Урош улетио у његов аутомобил и уз пријетње му наредио да га одвезе до Вињишта у Крагујевцу, гдје је и ухапшен.

"Саслушање је трајало више од сат и по времена. До детаља је испричао све што му се десило кобне ноћи, када је у његов "форд" упао Урош. Након саслушања, он није желио да прича са новинарима јер је у страху од породице осумњиченог Блажића" наводи извор "Информера" из истраге.

Подсјетимо, Урош је након крвавог пира који је починио у селима око Младеновца, на наплатној рампи код Малог Пожаревца улетио у такси возило у којем се налазила дјевојка која га је слагала да је трудна, како би је поштедио. 

Храбри таксиста, успио је да убиједи Уроша да пусти дјевојку, након чега га је одвезао у Вињиште код Крагујевца, гдје је масовни убица и ухапшен.

Подсјетимо, Урош је започео покољ 4. маја увече у Малом Орашју, убивши без икаквог повода Марка Митровића (18), затим Лазара Миловановића (20) и његовог рођака Александра М. (17), као и Немању Стевановића (21) и малог Николу М. (15).

Још шесторо младих је тешко ранио. Затим је у Дубони ранио четворицу мушкараца који су поправљали капију, а онда је 500 метара даље, у школском дворишту, ликвидирао Далибора Тодоровића (25), као и полицајца Милана Панића (22) и његову сестру Кристину (19).

Услиједила је драматична потјера за Урошом, у којој је учествовало више од 600 полицајаца, и он је наредног јутра ухапшен у кући свог дједа по мајци у Вињишту код Крагујевца, преносе "Новости".

Занимљиво је да је приликом хапшења буквално цвилио и молио специјалце да га не бију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана