Свјетски Гинисов рекорд оборило 256 Милица Јовановић

Танјуг
Свјетски Гинисов рекорд оборило 256 Милица Јовановић

БЕОГРАД - Гинисов свјетски рекорд за “највећи скуп људи са истим именом и презименом” оборен је данас у Београду и то окупљањем 256 Милица Јовановић у исто вријеме у једном тржном центру у престоници Србије.

Обарању рекорда присуствовао је представник Гинис свјетског рекорда Глен Полард који је предао званични сертификат организаторима догађаја којим се потврђује нови Гинисов рекорд.

Полард је честитао свим Милицама Јовановић и организаторима, а након што је предао сертификат, Милицама су подијељени поклони.

Организатори обарања рекорда Color Media Communications окупили су 256 Милица Јовановић на догађају “Важно је звати се Милица”, а на основу статистичких података да је у Србији најчешће женско име Милица, а презиме Јовановић.

Претходни Гинисов рекорд у овој категорији постављен је 2022. године у Токију гдје се у биоскопу окупило 178 људи са истим именом и презименом - Хироказу Танака.

До 2022. године, Гинисов рекорс за “највећи скуп људи са истим именом и презименом” припадао је Мартама Стјуарт које су окупљене у Њујорку током телевизијске емисије 2005. године.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана